ozge logo light
İletişim
[email protected]
0530 447 69 43
Atatürk Mahallesi 537 Sokak No:4, 35310 Güzelbahçe/İzmir
Sosyal
Image Alt

Psikoterapi Yöntemleri

kabul ve kararlılık terapisi

Kabul ve Kararlılık Terapisi (KKT), “yeni dalga” Bilişsel Davranış Terapisi (BDT) yaklaşımlarından biridir. Geleneksel BDT tedavisinin unsurlarını, kabul, mindfulness (farkındalık), adanmışlık ve davranış değişikliği gibi psikolojik bileşenlerle birleştirir. Bu terapi modelinde, danışanlar kaygı, korku, endişe ve suçluluk gibi zorlu duygularla başa çıkmayı öğrenirler. Ancak, bu duygulardan kaçmak, inkar etmek veya onlarla savaşmak yerine, onlarla birlikte yaşamayı kabul ederler. Bu süreç, danışanların duygu ve düşüncelerini daha sağlıklı bir şekilde deneyimlemelerine ve yaşamlarında değerlerine uygun kararlar almalarına yardımcı olur.

Aile ve Evlilik Terapisi

Duygu Odaklı Çift Terapisi (DOÇT), bağlanma teorisine dayanan ve bilimsel olarak desteklenen bir psikoterapi yaklaşımıdır. Bu terapi yöntemi, çiftlerin bağlanma ihtiyaçlarını keşfetmelerine ve güvenli bir bağ kurmalarına yardımcı olmak için yapılandırılmış bir dizi aşamadan oluşur. Terapi sürecinin amacı, çiftin duygusal deneyimini yeniden yapılandırarak, bir duruma yönelik duygularını daha derinlemesine anlamalarını sağlamak ve bu duyguları farklı bir perspektiften ele almalarını desteklemektir.

 

no image

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), pek çok farklı psikolojik rahatsızlık için etkinliği yüzlerce klinik çalışma ile kanıtlanmış bir psikoterapi yöntemidir. BDT, bireylerin işlevsiz düşüncelerini ve derinlemesine yerleşmiş inançlarını fark etmelerini ve bu düşünceleri dönüştürmelerini sağlamaya odaklanır.

Bu terapi, stresli yaşam olaylarıyla başa çıkmayı daha iyi öğrenmek isteyen herkes için oldukça faydalı bir araçtır. BDT, kişilerin zorluklarla daha sağlıklı bir şekilde baş etmelerini, olumsuz düşünceleri daha objektif bir şekilde değerlendirerek, yaşam kalitelerini artırmalarını amaçlar.

Şema Terapi

Şema Terapi, bilişsel davranışçı terapi, psikanalitik nesne ilişkileri teorisi, bağlanma teorisi ve Gestalt terapi gibi farklı terapi yaklaşımlarının teorilerini ve tekniklerini birleştiren bütünleştirici bir psikoterapi ekolüdür. Şema terapi, danışanın sağlıklı yetişkin modlarını güçlendirmeye ve işlevsiz başa çıkma modlarını zayıflatmaya odaklanır. Bu süreç, danışanın temel duygusal ihtiyaçlarıyla yeniden bağlantı kurmasına ve erken dönemde gelişen uyumsuz şemalarının yaşamındaki etkisini azaltmasına destek olmayı amaçlar. Böylece danışan, geçmişteki olumsuz deneyimlerin ve içsel çatışmaların etkisini minimuma indirerek, daha sağlıklı ve işlevsel bir yaşam sürmeyi öğrenir.

no image

ACL Global Project

ACL Global Project kar amacı gütmeyen Seattle, Washington merkezli bir kuruluştur. Dünya çapında 92 şehirde çalışmalarını yürütmektedir. Orjinal adı Awareness, Courage and Love (ACL) olan proje, Türkiye’de Farkındalık, Cesaret ve Sevgi ile Yaşa (FCS) adı altında faaliyete geçmeye hazırlanmaktadır.

Projenin amacı, daha zengin ve anlamlı ilişkiler kurmayı arzulayan herkese ACL toplantıları ile ulaşmak ve ciddi bir halk sağlığı problemi olan yalnızlık ve sosyal izolasyonu hafifletmektir.