ozge logo light
İletişim
[email protected]
0530 447 69 43
Kültür Mahallesi 1380 Sokak Alyans Apartmanı B Blok No:4 D:12, 35220 Konak / İzmir
Sosyal
Image Alt

Online (Uzaktan) Terapi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Online (Uzaktan) Terapi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Neden bir online psikolog ile görüşmeliyim?

Online (uzaktan) terapiye başlamak için birçok farklı neden olabilir. Hayatınızda zorlu bir dönemden geçiriyor olabilirsiniz ve desteğe ihtiyacınız olabilir. Kendinizi daha iyi anlamak ve daha sağlıklı seçimler yapmak istiyor olabilirsiniz.  Hayatınızda veya ilişkilerinizde tekrar eden sorunlarınız olabilir ve şimdiye kadar bu sorunlarla kendi başınıza başa çıkmada zorlanmış olabilirsiniz. Kişisel gelişim sürecinizin bir parçası olarak online psikolojik destek almayı isteyebilirsiniz. Yaşadığınız semptomlar iyi oluş halinizi etkiliyorsa; iş, okul, aile sosyal yaşam kalitenizde düşüşler varsa yardıma ihtiyacınız olabilir. Terapiye başvuru sebebiniz her ne olursa olsun ilk değerlendirme seansında tedavinin size nasıl yardımcı olacağı ve mevcut endişeleriniz hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Online terapi güvenilir mi?

Online terapi eğitimli ve sertifikasyon sürecinden geçmiş psikoterapistler tarafından yapılmalıdır. Ancak sürecin online olması nedeniyle görüşmek istediğiniz psikoloğun yeterliliğine ve eğitimine özellikle dikkat etmelisiniz. Yeterli bilgiye online olarak ulaşamıyorsanız, bilgi almak amacıyla soru sormaktan çekinmeyin. Benimle ilgili detaylı bilgiyi Hakkımda sayfasında bulabilirsiniz. Farklı sorunlarınız için bana mail yoluyla her zaman ulaşabilirsiniz.

Online terapi etkili mi?

Online terapinin en az yüz yüze terapi kadar etkili olduğunu gösteren çalışmalar gün geçtikçe artmaktadır. Online terapi hakkında bilim neler diyor beraber bakalım.

Online terapiye kaç seans devam etmeliyim?

Terapide ilerleme ve değişimin hızı kişiden kişiye farkılık gösterir. Uzun süredir devam eden ve kişinin yaşamını önemli ölçüde olumsuz etkileyen problemler, uzun vadeli bir tedavi süreci gerektirebilir. Ancak bazı durumlarda, 4-6 seans gibi kısa süreli bir tedavi de oldukça etkili olabilmektedir. Tedavi süreci için kesin bir seans sayısı vermek etik olmadığı gibi oldukça yanıltıcıdır. Terapi yolculuğunun süresini etkileyen farklı faktörleri önceden belirleyebilmek ve kesin bir sonuca ulaşmak maalesef mümkün değildir. Ancak terapinin başında yer alan değerlendirme sürecinden sonra terapistiniz dilerseniz tahmini seans sayısını sizinle paylaşacaktır.

Terapiye başlamalı mıyım emin değilim. Ne yapabilirim?

Özellikle ilk defa terapiye başlayacak olan danışanlar endişeli olabiliyor ve terapiyi erteleyebiliyor. Ancak bu erteleme çoğu zaman sorunların büyümesine ve kalıcı hale gelmesine sebep oluyor. Eğer terapiye başlama konusunda emin değilseniz, endişelerinizi ve merak ettiklerinizi çalışmak istediğiniz uzmana terapi süreci öncesinde sorabilirsiniz. Terapi öncesi duyulan endişe, çoğu kişinin hissettiği oldukça doğal ve beklenen bir duygudur.

Terapide konuşulanlar gizli mi kalacak?

Evet. Terapi tamamen gizlilik esasına dayanan bir süreçtir. Bu özelliği nedeniyle danışan-psikolog ilişkisi, danışanın yaşamındaki diğer ilişkilerden oldukça farklıdır. Gizlilik esası yalnızca danışanın kendine ya da bir başkasına zarar verme ihtimali olduğunda önlem amaçlı bozulabilir. Bunun dışında tüm konuşulanlar psikolog ve danışan arasındadır ve danışan istemeden üçüncü bir kişiyle asla paylaşılmaz. Benim de öncelikli amacım, size kendinizi özgürce ifade edebileceğiniz bir alan sunmak.